Visi „Peonia Lab“ veido odos priežiūros priemonių sudedamieji elementai yra leistini naudoti sertifikuotoje ekologiškoje kosmetikoje, jie nėra kenksmingi nei aplinkai, nei naudotojui.

„Peonia Lab“ odą jauninančios linijos priemonių pagrindinė sudedamoji medžiaga – biologiškai išgryninti aktyvūs priešpienio elementai. Mūsų mokslininkai naudojo ekologiškame ūkyje, laisvėje auginamų ožkų priešpienį. Medžiaga, kad neprarastų savo veikliųjų ypatybių, iš karto buvo biologiškai apdorota. Išskirti tik tie aktyvieji komponentai, kurie turi veikliųjų medžiagų, padedančių atkurti ląsteles ir apsaugančių nuo kenksmingų išorinių veiksnių bei mikroorganizmų. Tai – didelės koncentracijos naudingų elementų visuma, išsiskirianti odą atnaujinančiu, švelniai ją puoselėjančiu ir jauninamuoju poveikiu.

Visi šie elementai dera unikaliame komplekse ACI™:

Insulino tipo augimo faktorius (IGF-1) - stimuliuoja ląstelių atsinaujinimą. IGF baltymas kontroliuoja DNR replikaciją ir skatina audinių atsinaujinimą;

Fibroblastų augimo faktorius (FGF), IGF-1 ir epitelinis augimo faktorius (EGF) puoselėja odą, skatina odos ląstelių atsinaujinimo ir augimo procesus;

Laktoperoksidazė veikia kaip natūralus antibakterinis komponentas ir turi antioksidacinį poveikį;

Laktoferino baltymas „suriša“ metalo jonus ir inhibuoja patogeninių mikrobų augimą;

Imunoglobulinai (IgG, IgA) apsaugo odą nuo virusų, bakterijų, įvairių mikroorganizmų ir kitų pašalinių medžiagų;

Interleukinas-2 išsiskiria antivirusiniu ir gydomuoju poveikiu.

Vynuogių kauliukų aliejus turi aknę gydančių ypatybių, drėkina, stangrina odą, šviesina patamsėjusią paakių odą ir jaunina. Kasdien naudojant, sumažinamos raukšlės. Aliejus gali pagerinti odos elastingumą. Šis aliejus turi daug odai reikalingos linolio rūgšties, kuri padeda išlaikyti drėgmę, atgaivinti sugrubusią, šiurkščią ir raukšlėtą odą.Tinka visų tipų odai, net riebiai, tačiau ypač veiksmingas suglebusiai, sudirgusiai ir sausai odai. 

Alyvuogių skvalenas – iš alyvuogių išgaunamas augalinis komponentas, savo ypatybėmis panašus į žmogaus poodinius riebalus. Alyvuogių skvalenas turi daug ypatybių, aktualių vystančios, dehidratuojančios odos priežiūrai. Jis didina odos elastingumą, drėkina vidinius jos sluoksnius, gerai išlaiko drėgmę, taip pat saugo nuo laisvųjų radikalų poveikio ir mažina raukšleles, atsiradusias dėl drėgmės stygiaus. Šis aliejus labai lengvas, gerai įsigeria.

Alyvuogių aliejus veidui – bene populiariausia kosmetikos priemonė. Mat jame gausu E ir A vitaminų. Remiantis biologiniais tyrimais, vitaminas Е ne tik suteikia odai drėgnumo ir elastingumo, bet ir prailgina odos jaunystę. Alyvuogių aliejus nepriklauso alerginių medžiagų grupei, todėl jis tinka ir jautriai odai.

Dygminų aliejus yra vienas iš daugiausia turinčių omega- 6 riebiųjų rūgščių. Jis stimuliuoja ląstelių atsinaujinimą. Idealiai tinka į raudonį, kuperozę linkusios odos priežiūrai, atstato odą bei palaiko jos elastingumą, atstato odos drėgmės pusiausvyrą, pasižymi stipriomis antioksidacinėmis savybėmis, lengvos konsistencijos, gerai susigeria į odą.

Sojų pupelių aliejus gaunamas perdirbant nemodifikuotas sojų pupeles. Ekologišku būdu išspaustame aliejuje yra iki 60 proc. natūralių antioksidantų. Tinka visų tipų odai, geras emulgatorius.

Kukurūzų aliejus yra lengvas, turi daug nesočiųjų riebalų rūgščių, vitaminų A, E, mikroelementų: geležies, vario, silicio rūgšties, kalcio, linoleno rūgščių. Tinka visų tipų odai.

Natūralus rapsų aliejus. Šis aliejus žinoma dėl maitinamųjų savybių, turi daug linoleno rūgšties ir Omega 3. Vitaminai E, A ir K suteikia aliejui antioksidantinių ir regeneracinių savybių. Rapsų aliejus yra geras drėkiklis.

Medetkų ekstraktas – kosmetikos ir farmacijos srityse naudojamas žaizdoms, sumušimams, uždegimams gydyti. Turi uždegimus malšinančių ir skausmą mažinančių ypatybių. Tinkamas sausai, jautriai odai, egzemoms palengvinti.

Melisos ekstraktas- Ši citrinos kvapo žolė yra vitamino C, eterinio aliejaus ir flavonoidų šaltinis. Veikdamos kartu šios medžiagos užtikrina raminantį, skausmą mažinantį ir antibakterinį poveikį. Melisų ekstraktu galite gydyti tiek menkus odos sudirgimus, tiek ir sunkiai gyjančias žaizdas.Ji sutraukia poras ir mažina riebalų išsiskyrimą, todėl sumažėja inkštirų ir spuogelių.

Vitaminas A žinomas kaip efektyvi priemonė nuo raukšlių. Jis dažniausiai įsisavinamas kaip retinolis arba retinilo palmitatas. Abu jie yra ir antioksidantai, bet retinolio poveikis stipresnis. Retinolis skatina kolageno ir fibroblasto gamybą, suteikia odai stangrumo, išsiskiria jauninamuoju poveikiu. Taigi retinolis padeda odai atsinaujinti, lygina ir švelnina raukšles bei odos nelygumus, leidžia padidinti kolageno atsargas. Vartojant vitaminą A sulėtėja kolageno ir elastino mažėjimas odai senstant.

Vitaminas E (d-alfa-tokoferolis) žinomas kaip reparatyvus drėkiklis. Vitaminas E yra antioksidantas, sumažinantis laisvųjų radikalų formavimąsi ir padedantis sustiprinti odos drėgmės barjerą. Būtent dėl to jis dažnai įtraukiamas į nuo saulės apsaugančių priemonių ir preparatų, skirtų randams ir įvairiems įdrėskimas gydyti, sudėtį. Jis taip pat padeda sugerti žalingus UV saulės spindulius ir slopinti odos uždegimus.

Vitaminas B5 (pantoteno rūgštis) tapo neatskiriama odos priežiūros priemonių dalimi, nes padeda išlaikyti odos drėgmę ir yra ypač naudingas jautriai odai.

Aminorūgštys yra visų žmogaus baltymų sudedamosios dalys. Odos priežiūrai svarbiausios yra keturios aminorūgštys: prolinas, glicinas, leucinas ir lizinas, žinomos kaip „didysis aminorūgščių ketvertas“. Šių keturių aminorūgščių derinys efektyviai atkuria kolageną, išsiskiria regeneracinėmis ypatybėmis, be to, kartu jos veikia kaip eksfoliantas, gerina drėgmės sulaikymą odoje, turi antioksidantinių ypatybių ir sustiprina odą, padeda odai ištverti tiek itin karštus, tiek žvarbius orus.

Glicerilo stearatas – natūraliai išgautos riebalų rūgštys, dažniausiai naudojamos kaip emulgatoriai. Glicerilo stearatas gaunamas iš palmių branduolių, daržovių ar sojų aliejaus ir randamas žmogaus organizme. Jis drėkina odos paviršių, todėl ši tampa švelni ir lygi. Medžiaga lengvai susigeria ir lėtina drėgmės praradimą, odos paviršiuje suformuodama apsauginį barjerą. Be to, glicerilo stearatas saugo odą nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio, naudojamas kaip kosmetikos priemones stabilizuojanti medžiaga, sumažinanti vandens praradimą, suteikia atsparumą šalčiui.

Stearino rūgštis – riebalų rūgštis, natūraliai randama gyvūniniuose ir augaliniuose riebaluose. Kosmetikos priemonėse ši medžiaga naudojama kaip emulsijos stabilizatorius, tirštiklis, minkštiklis ir valiklis. Stearino rūgštis minkština odą, padeda atkurti ir saugoti lipidinį sluoksnį.

Natūrali hialurono rūgštis – žmogaus odoje natūraliai randamas polisacharidas, todėl kosmetikos srityje vadinama identiška odai medžiaga. Tokios medžiagos laikomos pačiomis veiksmingiausiomis, nes jos niekuo nesiskiria nuo odoje natūraliai gaminamų. Oda pati pasisavina hialurono tiek, kiek drėgmės jai trūksta. Drėkinimas leidžia epidermiui (išoriniam odos audiniui) gerai funkcionuoti ir palaikyti odos struktūrą. Hialuronas giliai drėkina odą, saugo ją nuo raukšlių susidarymo, veikia kaip antioksidantas, mažina odos uždegimus.

Kofermentas Q10 – dar žinomas kaip ubichinonas (vienas iš dviejų svarbiausių pagrindinių maistingųjų medžiagų, antroji – askorbo rūgštis). Tai panaši į vitaminą medžiaga, randama visose žmogaus ląstelėse, atsakinga už ląstelės apsaugą ir kūno energijos gamybą. Kofermentas Q10 turi antioksidantinį ir uždegimus malšinantį poveikį. Jis yra vienas iš daugelio odai naudingų antioksidantų. Kofermentas Q10 – pagrindinis veiksnys, lemiantis žmogaus organų funkcionavimą ir skatinantis ląstelių aktyvumą. Jis yra būtinas, gyvybiškumo suteikiantis antioksidantas, natūraliai sintetinamas organizme. Stimuliuoja kolageno gamyba ir padeda odai atgauti lankstumą bei stangrumą. Kofermento Q10koncentracija mažėja su amžiumi.

Augalinis glicerolis – bekvapis ir bespalvis skystis, pagamintas iš kokosų aliejaus. Glicerolis – tai 100 proc. natūralus drėkiklis, absorbuojantis ir išlaikantis odoje drėgmę, pritraukiantis jos iš gilesnių odos sluoksnių. Todėl glicerolis itin tinka ir yra dedamas į sausos ar jautrios odos priežiūros priemones. Padeda gydyti psoriazę, bėrimus, pragulas.

Šlapalas – tik vienas iš komponentų, priskiriamų natūraliems drėkinamiesiems faktoriams (NDF – tai biologiškai aktyvių medžiagų, esančių odoje ir atsakingų už reikiamą drėgmės kiekį, kompleksas). Kitos medžiagos, įeinančios į NDF: aminorūgštys, pieno rūgštis, polisacharidai, įvairios druskos, pirolidono karboninė rūgštis ir kt. Šlapalas – dvejopo poveikio NDF komponentas. Bakteriostatinis (bakterijas slopinantis poveikis), gijimą skatinantis elementas tradiciškai naudojamas sausai odai gydyti. Stabilizuotas pieno rūgštimi (kolagenu, sojų baltymais, elastinu, arginino chlorhidratu bei aminorūgštimis), tampa galingu drėkikliu.

Cetilo alkoholis – ilgos grandinės organinis augalinės ar gyvūninės kilmės riebusis alkoholis. Cetilo alkoholis naudojamas kaip: minkštiklis, emulsijos stabilizatorius, drumstiklis, klampumo reguliavimo medžiaga ir putoklis, įtraukiamas į įvairias kūno priežiūros ir dekoratyvinės kosmetikos priemonių sudėtį.

Kaprilo / kaprio trigliceridai – triesteris iš kokosų aliejaus ir glicerolio.

Kaprilo / kaprio trigliceridai kosmetikos srityje naudojami kaip: tirpikliai, tirštikliai ir emulgatoriai, išsiskiriantys maitinamosiomis ir uždegimus malšinančiomis ypatybėmis. Medžiaga kondicionuoja odos paviršių ir suteikia lubrikaciją, bet nesudaro riebios plėvelės. Dėl to ji yra itin dažnas veido ir kūno kremų komponentas. Ši medžiaga taip pat naudojama gaminant lūpų dažus, serumus, kremines pudras, BB ir CC kremus. Kaprilo / kaprio trigliceridai lengvai prasiskverbia pro epidermį, todėl skatina kitų medžiagų – vitaminų, antioksidantų, drėkiklių – pasisavinimą. Kaprilo / kaprio trigliceridų poveikis odai ir sveikatai: tai švelni medžiaga, nedirginanti ne tik odos, bet ir akių. Ji taip pat naudojama ir maisto pramonėje. Tinka jautriai, probleminei odai, nes nekemša porų, turi uždegimus mažinančių ypatybių.

Natūralus bijūnų hidrolatas – 100 proc., išgautas distiliuojant eterinį bijūnų aliejų.

Poligliceril-4 lauratas (augalinis) – natūralus emulgatorius, naudojamas kremo konsistencijai ir homogeniškumui palaikyti.

„Twin 60“ – emulgatorius, paviršinio aktyvumo medžiaga, išsiskiria valomuoju poveikiu.

„Ultrez“ – polimeras, leidžiantis pagerinti susigėrimo, suspencines bei stabilizuojančias kremo sudedamųjų dalių ypatybes.

 

„Solaveil™ XT-300“ yra sertifikuotas sertifikatu „Ecocert“ titano dioksido ir natūralaus aliejaus mišinys, naudojamas kosmetikos srityje kaip komponentas, apsaugantis odą nuo žalingos saulės poveikio. „Solaveil™“ titano dioksido (TiO2) dispersija apsaugo nuo įvairių UV spindulių. Šiam komponentui būdinga didesnė UVA spindulių apsauga nei tradiciniam titano oksidui, taip pat jis apsaugo nuo žalingų UVB spindulių.

„Span 80“ – emulgatorius, išsiskiriantis apsauginiu nuo saulės poveikiu, naudojamas kartu su cinko arba titano oksidais